lørdag den 26. marts 2011

Hornvioler

Krukkerne på terrassen er nu plantet til med lidt blå hornvioler og tulipanerne. Det ser lige nu lidt tyndt ud, men hornviolerne vokser hurtigt til, og jeg er sikker på, at det nok skal blive fint.


Hornviolerne er mine ubetingede yndlings her i forårsmånederne. Når tiden er inde til sommerblomster, flytter jeg violerne ud i staudebedene, hvor de ofte bliver ved med at blomstre hele sommeren.

Sidste år købte jeg mørkeblå/lilla hornvioler og satte direkte i min dengang nye lange bed - dem havde jeg virkelig stor fornøjelse af!

Ranunkler

Tidlig lørdag morgen på gasa. Sikke et syn :-)

torsdag den 24. marts 2011

Nu pipler det op!

Sidste weekend var jeg i haven og rydde op i alle staudebedene. Nu kan jeg for alvor følge med i hvordan det hele kommer piblende!


.. og så glæder jeg mig over mine kirsebærgrene inde. Jeg har taget dem ind, efter vi er kommet hjem fra ferie, og de er allerede ved at blomstre. Så fine med mange blomster.


Jeg har beskåret kirsebærtræerne flere år for at få dem stammet lidt op og for at få dem til at forgrene sig. Tanken har aldrig været, at de skulle være særligt høje, men mine piger ønskede sig høje træer i denne del af haven - som er deres - og derfor er det nu to år, siden jeg har beskåret dem sidst.

Det ser ud til, at der nu igen er blomster også på de yderste grene. Nu håber jeg så, at kirsebærtræerne bliver bestøvet i år, så vi får mange dejlige sødkirsebær. Sidste år var det desværre meget begrænset, men nogle år har vi haft de fineste og meget velsmagende bær. Og så er det bare med at komme før fuglene :-)

søndag den 13. marts 2011

Hjemme igen...

Skønt at komme hjem fra skiferie, og så er sneen væk. I haven er vintergækkerne kommet op :-)

På vejen hjem fik vi lige tid til at nyde lidt af det sydlige Tyskland, hvor der er lidt mere forår end her hos os.... Ja - det er lige om hjørnet nu!