søndag den 21. august 2011

Morgendis

Smukt er det! - Når morgensolen bader haven i blødt lys og duggen ligger tungt overalt.
I morges tog jeg kameraet med på havevanding :-)


Herunder et glimt i køkkenhaven: Squash, digitalis, løvefod og lavendel i skøn forening.
Sidste år havde jeg digital her langs hegnet - det var helt fantastisk, og jeg tænker, det bliver gentaget igen næste år - se indlægget fra sidste år om digitalis purpurea camelot lavender





søndag den 7. august 2011

Når enden er god...


Så lakker ferien seriøst mod enden! Det har været skønt at holde fri og være sammen med familien non stop. Den sidste uge har vi været herhjemme, og det sætter gang i tanker om efterårets staudeflytteri og omlægning af bede - I kender det helt sikkert!

August er afsat til skolestart, arbejde og Smuk Fest. Men i september... så skal der altså ske noget i haven. Jeg krydser fingre for en varm "indian summer"!

onsdag den 3. august 2011

Søges...

I forsommeren købte jeg 4 nye krukker til vores morgenterrasse - der var kun de 4 tilbage, og jeg skulle egentlig have haft 5. Jeg faldt for dem, så jeg tænkte, at jeg nok også kunne leve med at der manglede den sidste.

Nu tænker jeg jo så alligevel, at det ville være rigtig rart at få fat i en sidste til at fuldende terrassen (typisk ikke?), ... har faktisk en plante stående, klar til at hoppe i den 5., hvis jeg finder den :-)

 

Så eftersøgningen er gået i gang!! Måske er der en af jer, der har set i planteskole i Østjylland, hvor de har en tilsvarende stående? (Krukken er af beton og har målene 70x38x38)? Så vil jeg blive lykkelig for en mail!

Sommerblomsterne i krukkerne er selvfølgelig hvid petunia. De er vokset flot siden udplantningen i slut maj.
Der er faktisk kun en enkelt plante i hver krukke!


God onsdag til jer!

mandag den 1. august 2011

Hjemme

...efter dejlige uger i sydfrankring.
Under ferien har jeg haft mulighed for at følge lidt med i alle de gode sommerindlæg på jeres blogge inkl. udsagn om væltede planter mv. pga. regn, så jeg var noget spændt på at komme hjem og se min egen have. Nylig hjemkomment kl. 2 om natten gik jeg rundt med beskedent lys og besigtigede haven og konkluderede, at det vist ikke var så galt. Her til morgen fik jeg så syn for sagen - kun få væltede planter, men til gengæld en milliard ukrudtsplanter!

Der var da også mange dejlige overraskelser, som f.eks. at solhatten nu for alvor blomstrer, og at tobakken også har taget fart. Det ser fint ud, hvis man lige undgår at fotografere græsukrudt, mælkebøtter mv. :-)






Herover solhat, høstanemone og kattehale. (Øvrige blomstrende planter i bedet pt. er isop, lavendel, klematis 'Hagleys hybrid', pragtkærte, natviol og nacis tobak.)