søndag den 29. januar 2012

Great Dixter midt i juni

Nu er Skanderborg dækket i et tykt lag sne, og forår synes længere og længere væk. Men kan nu ikke holde tankerne fra haveprojekter... jeg har netop været igennem fotos fra sidste års havetur til England og synes lige, I skal have lov til at kigge lidt med.



"Sunken Garden"... som ikke var helt så velholdt. Men frodighed og plantesamling er selvfølgelig imponerende i sig selv.




"Meadows" - bemærk lige de formklippede taks.


Trappen herunder har jeg flere gange set i artikler m.v. om Great Dixter, men var noget skuffet over synet IRL. Få uger senere så jeg samme del af haven på Claus Dalbys blog, og der ses det tydeligt, hvordan de fine blå hør skaber scenen... når de er i blomst!


Et vildnis af blomstring i Great Dixters "High Garden".








Køkkenhaven hvor alt står på lige rækker, og alligevel hersker der lidt samme kaos og vildnis som i resten af haven. 


"High Garden"



Og så lige de fine påfugle, som Great Dixter bestemt er kendt for.


Ved indgangen til haven står denne forsamling af syltetøjsglas med afskårne blomster suppleret med blomsternavnene. Måske brugbar inspiration til jer, der er med i "Åbne haver 2012.

torsdag den 26. januar 2012

Tak

Smukke tulipaner fra min søde nabo som tak for lidt nabohjælp.
Er de ikke fine...de første danske tulipaner i år her på matriklen.

onsdag den 25. januar 2012

Rigtigt vintervejr er lig...

...frostvejr! Måske tager det livet af alle de sarte vækster, der ellers har overlevet indtil nu. Men det er nu skønt med det kolde og klare vejr. Mine piger hepper på sne, men det her er fint nok til mig :)




Pga. det kolde vejr har der i dag været særlig travlhed i fuglehuset...



Sidste weekend startede jeg op på beskæring af platantræerne. De beskæres for, at de ikke skal blive for store, og så er det en fin kontrast til den pjuskede hængepil.

lørdag den 14. januar 2012

Blog med second hand pigetøj

Jeg havde egentlig planlagt, at solskinsdagen skulle bruges i haven, men min datter lokkede mig til at hjælpe med en loppemarked-blog med alt det pigetøj, de har liggende i skabet, der er blevet for småt. Se bloggen her: "Salg af alt...muligt mellem himmel og jord". Sådan brugte vi en skøn dag med solskin! ... og der er langt imellem solskinsdagene for tiden. Uha, hvor jeg længes efter forår!

Nu er solen ved og gå ned, og stearinlysene overtager...


God lørdag aften til jer :-)