onsdag den 28. marts 2012

Kulde på vej...


De sidste dage har været så skønne - selv forsythiaen blomstrer nu, og det betyder normalt grønt lys for klipning af lavendel, men jeg tror nu alligevel, at jeg venter lidt! 



Metereologerne lover koldt vejr de kommende dage, så jeg ser tiden an - håber, at der efter kulde de kommende dage igen er dejlige lune forårsdage på vej.
 





tirsdag den 27. marts 2012

Årets første tulipan..

...her i haven i hvert fald :-)


I øvrigt blomstrer de hvide og blå anemoner, snepryd, primula, påskeklokker og de små blå violer. Jeg skal vist en tur i skoven og nyde de fine tæpper af anemoner.

fredag den 23. marts 2012

Skønne forår

Har været i haven et par timer i solen - lindetræer og æbletræer er blevet studset lidt, klematis 'Hagley hybrid' klippet ned, jeg har fået plantet lidt i krukker etc. Hvor det skønt, at det igen er havetid :-)




God weekend!

lørdag den 17. marts 2012

Dahlia til forspiring

Så er der lagt knolde til forspiring i garagen. De er lagt i trækasser med pottemuld ca. 2/3 op på knoldene og nu placeret i vindue mod øst (det vindue der kommer mest sol i i min garage). Det er næsten en måned tidligere end jeg plejer, men nu prøver jeg! Håber det giver tidligere blomstring.

Mine dahlia:

Fra øverste venstre hjørne mod nederste højre hjørne: 
Dahlia 'Downham Royal', 'Rocco', 'Lucky number', 'Boy schout', 'Arabian night' og 'Tyrell'. Hertil kommer en del frøsåede i forskellige pasteller, som jeg havde i min køkkenhaven sidste år.

Hvornår mon I andre, der forspirer, sætter gang i jeres? 
Lad mig endelig høre.

fredag den 16. marts 2012

Beskæring

I vores have har vi en hængepil plantet for ca. 12 år siden. Den var ved at blive alt for stor og skygger meget i haven, men jeg kan ikke nænne at fældet træet (som jeg nok burde). Så jeg har i dag haft hjælp til at få den beskåret. Håber den bliver fin...

Synes, det ser ganske lovende ud!


onsdag den 14. marts 2012

Fristet igen...


Under Bilka-besøget hoppede der også tre dejlige roser ned i vognen. Claus Dalbys 'Comte de Chambord'. Den ser ud til at være lige det, jeg ledte efter :-)

Er der nogen, der kender den / har den i haven ?

PS. Ros til Claus for fine planteskilte, der også bringer en ordentlig vejledning i, hvordan der plantes og passes. Det er faktisk ret  gennemført.

Foto lånt hos plantetorvet.dk

Fristet

Har simpelthen lige lagt 70 løg af iris carmen i den mest blå/lilla ende af mit lange staudebed og håber, at de kommer til at passe i farven med alt det andet, der blomstrer på samme tidspunkt.

...Det skulle jeg måske have gennemskuet forinden, men jeg blev ganske enkelt fristet, da jeg i går var i Bilka for at hente Dalby-bakker til året såning.

Sådan kan det jo gå :-)

Fotos lånt hos 'AmericanMeadows.com'.

tirsdag den 13. marts 2012

Urban knitting

Urban knitting er nu ude i alle afkroge og på http://offbeathome.com/2011/08/tiny-garden-plant-pocket er der strikkeopskrifter med. Her er endnu en ide - og tilmed overkommelig - til at tage strikketøjet med i haven.

Ved ikke om det er min stil - men sjovt er det da.



Billederne er lånt fra http://offbeathome.com

mandag den 12. marts 2012

Klar!

Ryddede staudebede er et skønt syn... nu kan foråret bare komme an!



fredag den 9. marts 2012

Forår på vej...

.. lover metereologerne. Det betyder, at denne weekend skal bruges til sidste oprydning i staudebedene, så der er plads til alt det, der nu kommer væltende.

Påskeklokkerne er kun forsigtigt på vej. De blev - som så meget andet - flyttet i efteråret, og det har sat dem en del tilbage. Men sådan er det at være plante her hos mig, der flyttes nemlig ofte rundt! - og de er da heldigvis standhaftige.




Tulipanerne, som jeg fik lagt en del af i efteråret, er også på vej op nu. Jeg er vist ikke den eneste, der spejder efter grønt med længsel!


God weekend! 

Lidt mere ...Bilbao

Karina spurgte på sidste indlæg: Er Bilbao værd at besøge?

Det er jo lidt et sidespring, men her kommer nogle glimt fra byen anno 2009. Og ja, Bilbao er helt bestemt et besøg værd.


















onsdag den 7. marts 2012

Puppy

Stak hovedet i fotoarkivet og faldt over "Puppy"!

Puppy er en kæmpe hundehvalp, der flankerer indgangen til et af Spaniens mest besøgte museer: 'The Guggenheim Museum' i Bilbao. Det er et ret imponerende syn, da Puppy er 100% dækket af blomster i alverdens farver... en meget fin kontrast til Frank Gehrys flotte museumsbygning, der er et kunstværk i sig selv!


I skal da heller ikke snydes for udsigten fra hotellets restaurant, hvor store kummer med laurbær, efeu og pink isbegonia var med til at skabe den helt rette stemning.


Puppy set fra oven med Bilbao i baggrunden.


Billederne er fra september 2009.

tirsdag den 6. marts 2012

Downham Royal...

Jeg har i dag været i Bilka for at hente noget af Claus Dalbys efter sigende fantastiske krukkejord - det skal da prøves! ... og på vej til stedet med krukkejord faldt jeg over en anden pakke, jeg bare måtte eje. Det er en pakke med 4 forskellige løg/knolde - sammensat af Claus naturligvis - der indeholder en dahlia, som jeg nu har ledt efter siden 2004: Nemlig dahlia 'Downham Royal'. 


 
Jeg købte i sin tid Downham Royal over nettet hos Isabella Smith, og det var for mig starten på dahlia-eventyret (som siden har været fast indslag i haven). Den var helt fantastisk flot og kraftig. Billedet herover yder den slet ikke retfærdighed, men det var det eneste, jeg kunne finde i arkivet fra 2004. Desværre gemte jeg dengang ikke knoldene, da jeg jo var nybegynder ud i det med dahlia, så de gik selvfølgelig til over vinteren. Og siden har jeg altså ledt forgæves for at finde den igen.



Men nu har jeg den! Og jeg glæder mig som et lille barn til at se den i haven igen. Skønt!

Tak til hr. Dalby for det fine valg!