søndag den 29. juli 2012

Haven her sidst i juli

Tørvejr - græsset slået og lidt blade revet sammen. Så ser det hele pludselig lidt bedre ud. Havens største staudebed er på denne tid af året domineret af rosa-purpur iblandet lidt gult. Særligt de lidt sarte gule farver går rigtig godt med purpur, synes jeg.




Jeg glæder mig til, at solhat springer ud - de er så fine. Græsset "Karl Forester", der står i samme bed, har jeg til gengæld klippet ned. Har set det andre steder, hvor det står så flot, men her hos mig er det mest aks og meget lidt grønt, og det falder ikke i min smag - så det måtte væk. Nu er de så ude af billedet for en stund.




Også et kik i køkkenhaven...





Ærteblomsterne blomstrer flittigt og vi plukker og plukker! Blomsterne er super fine, og man kan da kun være helt forelsket i denne farve. Men det nederste af planten er lidt trist at se på nu, synes jeg. Måske har nogen tip til, hvordan de holdes frodige?

Hidcote Manor Garden

Efter en hel uge med sol har det i dag været regnvejr i Skanderborg og jeg er trukket indenfor. Har blandt andet kigget igennem mange af mine fotos fra haveturen til England i slutningen af juni. Jeg synes lige, at I skal have et par fotos fra Hidcote, der rummer de skønneste haverum men også et sindrigt system af lange kig og fine smedejernslåger til det åbne landskab. Hidcote formår at byde på de haverum, der gør at det at gå en tur i haven er en oplevelse - også for dem der har boet på stedet, har det været en ny og smuk oplevelse hver gang haven kunne betrædes, med et væld af blomster i smukke kombinationer - farver og former der hele tiden skifter ...

Hidcote Manor & indgang til haven

Den store ceder der er meget typisk for de store engelske haver

Slutningen af "The Red Border" og trappe til "The Stilt Garden"

Havepavillion med udsigt mod "The Long Walk"

Kig gennem låge fra landskabsiden mod "The Stilt Garden"

"The Pillar Garden"

Nyanlagt eng for insekter og bier

"The Long Walk"

Udsigt mod landskabet fra enden af "The Long Walk"

"Mrs Winthrop's Garden" - gul og blå have
 (kræver vist et helt indlæg for sig på et senere tidspunkt! Gode idéer her!)

Et af Hidcotes utallige eksempler på plantekombinationer i hække - her buksbom og taks

The Bathing Pool Garden
Indgang til "The Fuchsia Garden" fra "The Circle" - igen kombinerede hækplanter.

"The Fuchsia Garden"

"The Old Garden" og kig til huset

"The Old Garden"

"The White Garden"

"The Marple Garden"

"The Marple Garden" - måske min favorit mht. farvevalget :)

Og så har I kun set halvdelen af de haverum, der er på Hidcote. - Men håber det giver et godt indtryk af stedet??

God søndag aften til jer.

torsdag den 26. juli 2012

Øv.

Siden vi kom hjem fra ferie har jeg med jævne mellemrum vandret omkring en særlig dahlia i køkkenhaven. Den er plantet sammen med fennikel og kæmpe verbena, da jeg har tænkt, at det var et super flot match. Dahliaen er (troede jeg) 'Downham Royal' købt i foråret, og jeg har glædet mig til, at den skulle springe ud. Har ledt efter den længe, så var ret begejstret for at have fundet den igen.

Tænkte godt nok først, at den havde lige lovligt mørk løv, men.. det kunne jo være, at den ville arte sig på sigt. Men nej! Denne er bestemt ikke, hvad den på pakken udgav sig for at være: Øv!


Og kombinationen her duer absolut ikke - så ud af bedet må den. Det var altså lige lidt ærgerligt.

onsdag den 25. juli 2012

Krukker, kar mv.

Så er der kommet lidt gang i samlingen - se endelig med!

... lige nu er det mest krukker og kar fra England og Italien. Samlingen vil blive udvidet løbende - også med mere "spiselige" udgaver, der kan overføres til en dansk parcelhus-/villahave :-)


Purpur & Rosa

Klematis, katost, allium, kattehale, gaura... alt blomstrer nu i rosa/purpur symfoni, og hvor er det skønt, at vi har sommerferie til at nyde det!




"Spisestuen" er flyttet på græsplænen i sommervarmen, og måske kan der lige til højre i billedet skimtes det nyeste blå indslag - ungernes pool som jo trods alt er uundgåeligt i denne varme. Nej - den pynter ikke! Men det er nydelse fra morgen til aften for de yngste, så selvfølgelig skal det til...


God sommerdag derude :-)

tirsdag den 24. juli 2012

Smukke Italien

Knap tre uger i Italien. Skønt vejr, mad, vin, stemning og smukke omgivelse. Selvom jeg har holdt ferie fra både arbejde og havebloggeri, er fotos af grønne indlæg naturligvis uundgåeligt, når man er havenørd til fingerspidserne - her glimt fra smukke Toscana.



...og have v. strandområde ved middelhavet i Forte dei Marmi.



En ny samlermani er desuden skabt - krukker! Både i England og nu i Italien har jeg taget en del fotos af krukker, som jeg tænker på et tidspunkt at lægge her på bloggen. Jeg sidder altid selv og surfer efter inspiration på nettet, når jeg skal finde på nyt til krukkerne, så inden længe starter jeg egen samling her i Havedagbogen. Kig endelig med, når jeg går i gang med at lægge dem på - om ikke andet kan man bare nyde billederne af de smukke krukker og plante/krukke-sammensætninger! Jeg giver lyd, når der er noget på vej :-)

God sommerdag derude - det er bare med at komme ud og nyde det!

tirsdag den 3. juli 2012

En smuk buket

Selvom haven er fyldt med blomster, er det nu dejligt at få en smuk buket foræret. Denne fra "Ideen fra Feen" er lige noget for mig :)


mandag den 2. juli 2012

Cerney House Garden

"Leave the hustle and bustle of today's world and visit Cerney House Gardens, where time seems to stand still.", står der på om haven, når man læser om Cerney House Garden på deres egen hjemmeside. Og ja, det kan vist ikke skrives meget mere præcist end det. 




Vi ankom i sidste fredag til haven i silende regnvejr, og det regnede fortsat det meste af den tid, vi tilbragte i haven. Alligevel var det et skønt besøg. For ja - tiden står stille i denne have, hvor frodigheden hersker, og der er masser af skønne planter at beundre samtidig med at der også er interessante rum at lade sig inspirere af. Nogle områder er måske lidt for forsømte, men hvad gør det, når bare atmosfæren er den rigtige, og det syntes vi bestemt, den var.


Se billederne og lad mig også gerne høre din mening...



Ok, det er måske ikke lige haveskuret som er første møde ved indgangen til haven, der imponerer mest - men det er jo også bare starten :-)

Agern-indgangen her er da gennemført charmerende. Tænk, hvem der bare havde de omgivelser.





I haven vokser der blandt andet mange smukke stjerneskærm.




I køkkenhaven fandt vi denne fantastiske rose. Helt utrolig.




Skønne allium langs køkkenhavens gange...



Mange steder i haven fandt vi de skønneste roser - slyngroser var rigt repræsenteret.




Mon I kender denne plante? Desværre ingen navn, men det vare faktisk ret fin.


Hovedbygningen.


Sidst lige et kig over landskab og landsbyen - sikke et syn.