fredag den 28. juni 2013

Det lange staudebed lige nu

Har lige et ophold mellem et par arbejdsopgaver og tager mig et kvarter til denne status på staudebedene... Det er en rigtig indedag med gråvejr og regn, men haven vokser ufortrødent og med vores store vinduespartier kan jeg nyde det hele fra skrivebordet.

Nå men... alt i alt fungerer det nu ret godt! - Der er nogenlunde styr på farverne: Hverken for mange eller få kontrastfarver efter min smag. Jeg glæder mig faktisk over denne farvepalette; indrømmet er den blå selvsåede klokke - der kan skimtes på fotoet herover - blevet fjernet, for det var lige i overkanten.

Det der ikke er lykkedes endnu er at skabe en kant mellem bed og græs der dækkes af noget lavt og mest grønt. Enkelte steder her jeg en tæt origano, og den virker, men det vil jo nok være lidt trist med den på alle 30 meter :-)

Kig selv med...




Højde i bedene står græsset 'Karl Foester' og klematis 'Hagley Hybrid' for samt denne limefarvede staude der mest af alt ligner en skabiose (kender desværre ikke navnet - måske gør du?).



torsdag den 27. juni 2013

Det blå hav...

Staudesalvien må siges at være en af de helt udundværlige i prydhaven. Hvis den står rigtigt (i fuld sol) præsterer den et blå hav uden lige.

 Også nøgleklokke fremviser lige nu sit blålilla overflødighedshorn af massevis af blomster.



Foran nøgleklokke har jeg sidste år lagt løg for allium 'Christophii' og jeg er vild med de store prydløg, men ikke kombinationen. Så de skal flyttes efter blomstring!


Men de er smukke og både humlebier og jeg nyder deres debut i haven.


mandag den 24. juni 2013

Dahlia 'Wittem'

Det er første år, jeg har denne dahlia 'Wittem' i haven, men den er faldet hurtigt til... og i min smag!

dahlia 'Wittem'




lørdag den 22. juni 2013

En skøn buket

I går havde vi besøg af Lene (havekollega på Havefolket) og hendes mand og udover feriestemning og godt humør, bragte de med sig denne skønne buket. Det var selvfølgelig helt unødvendigt, men nydt det bliver den. For hvor er den da smuk.


Buketten er fra Pindstrup i Århus, som jeg jo i forvejen har et godt øje til, så det var godt ramt! 




fredag den 21. juni 2013

Nyttehaven

Nu er det her jo en havedagbog og derfor får nogle af indslagene også meget dagbogsagtigkarakter. Det her er et af dem :-)

Det er nemlig tid til status på afgrøderne i køkkenhaven!




















torsdag den 20. juni 2013

Dahlia 'Arabian Night'

... udplantet i krukker i håbet om at modstå invasion af snegle. De skal i køkkenhaven senere, tror jeg, men for nu skal de forkæles med god jord og masser af sol og vand.


tirsdag den 18. juni 2013

De hvide

... har nu sneget sig ind i haven hele foråret, og det er slet ikke så tosset.


I får lige et nærmere kig på nogen af dem.

Sommerfugleblomst
Hornviol
Sølvknap

Pæon
Klematis
Rose 'Glamis Castle' 
Dalia
Kleopatras nål

Akeleje.. takker af inden længe

Blomstring v. citrontræ