onsdag den 26. marts 2014

Spoler tilbage...

... til for et par dage siden, hvor jeg en aften luskede rundt i kvarterets smukke krat og tog billeder til HAVEFOLKET. I dag er det koldt og gråt, men se lige her.




mandag den 24. marts 2014

Det er ellers ikke noget, jeg fejrer, ...

... men jeg er nu alligevel lidt overrasket. Altså over at det i går rent faktisk var 4 år siden, jeg startede bloggen her. Lidt vildt, ikke?


Noget tid forinden havde jeg haft havedagbogen på en mono-hjemmeside, men besluttede mig for at starte en blog i stedet for at få lidt kommunikation med andre også. Og det har jeg ingenlunde fortrudt. Nyder i fulde drag at have mødt mange søde havemennesker af denne kanal. Fx. var det enormt hyggeligt sidste år at have flere af jer med på min virtuelle haverejse :-)

fredag den 21. marts 2014

Holder en fredagsfridag

Så jeg vil bare lige sige god weekend!
- her med billeder af blandt andet de sidste krokus i måneskinsbedet.

fredag den 14. marts 2014

Løftet blik - ind imellem

Det er svært at få næsen op fra bedene, men i går forsøgte jeg :-)





mandag den 10. marts 2014

Den dejligste have

I denne måned lancerer TV2 FRI et nyt haveprogram: "Årets dejligste have". Det bliver sendt de kommende mandage - også i aften - og jeg vil helt sikkert være at finde bag skærmen. Selvfølgelig fordi jeg glæder mig til at komme på besøg i en masse fine danske haver!

At jeg kender og holder meget af en af deltagerne, gør nok også at jeg kigger lidt ekstra med. Min kollega og dejlige ven Marianne (fra Havefolket) er nemlig blevet lokket med i programmet :-) Hendes helbredende have er sat under lup og vurderet af to haveglade dommere.

Jeg ved, hvor havepassioneret Marianne er, og hvor meget hendes have har gjort for hendes liv her de senere år, så haven vil for mig være en stærk kandidat i programmet. Ikke udfra vurdering af hvad den kan af alt det arkitektoniske, jeg elsker ved en privat have, men fordi den virker!! Den bliver brugt & nydt & snakket med & leget i & mærket... ja, og meget meget mere. Alt det, der - over alt andet - er afgørende for, at en have er en succes for sine beboere.

torsdag den 6. marts 2014

Små glimt

Mon jeg er den eneste, der tæt følger al aktivitet i haven disse dage? Det er så hyggeligt at se alt det der kommer frem nu :-)


Når man stikker næsen helt ned til de små skud, ser det meste dejligt ud lige nu...

mandag den 3. marts 2014

Snowdrops

Et efter min mening super navn til de små fine vintergækker: Snowdrop. Og lykken er at have så mange, at man kan plukke og tage dem med ind i varmen og nyde dem - helt tæt på.


Jeg har læst ofte, at vintergækker får man bedst i haven ved at grave et bundt op efter afblomstring (hos en sponsor) og så dele og lægge løgene med det samme, hvor man ønsker dem. Får de lov at ligge for længe og helt tørre ud, er det efter sigende værre.

Disse er importeret til haven via netop et bundt fra en venlig sponsor. Men så blev de glemt i en spand i garagen og først sent på efteråret fik jeg dem fundet frem og forsigtigt lagt i jorden.


Men - lykkeligvist blomstrer så godt som hele bundtet. Nej, jeg har godt nok ikke ikke talt, men det pibler op med fine små gækker, og der er rigeligt til gækkebreve til alle nevøer, niecer og længere ud.... Hvis jeg ellers skulle finde på den slags :-)

søndag den 2. marts 2014

Nyt magasin på gaden!

Tænk at være så passioneret omkring en ting, at man slet ikke kan lade være. Selvom det kræver brug af de små nattetimer, tilsidesættelse af et par andre ting man rigtig gerne vil og meget mere, så har det igen været en fornøjelse at sætte materiale sammen til et helt magasin. Og når det endelig kommer på gaden, så er det en fantastisk følelse.

Har du mon allerede set det? 
Hvis ikke, så håber jeg, du har tid til at kigge ind forbi HAVEFOLKET og læse med i vores marts-tema, hvor vi også præsenterer det nye e-magasin. Der er masser af ideer og inspiration til køkkenhaverne :-)

Rigtig god søndag til dig!